mandag den 8. februar 2010

En udfordring

Søren har givet mig en udfordring..... Han har taget en del ledninger i alle mulige farver og tykkelser med hjem til mig (fra skrotkassen på arbejde) men de andre vil gerne se hvad han skal bruge det til, så han vil gerne have en "slikkurv"
Den ene udfordring er at bruge ledning. Jeg fortryder nemlig som regel når jeg blander uorganisk materiale i mine kurve, men det andet (og det er værre) er at sidst jeg lavede slikkurv (til hans tidligere arbejdsplads) måtte jeg lave den to gange. Den første var for stor og "underlig" så den anden blev nærmest en tro kopi af en jem-og-fix brøvkurv til 15,- !!! Jeg blev nødt til at binde krogede  grene på som hank og japansk øje asymetrisk på kanten, for  bare at kunne leve med den. Nøj hvor var den "pæn"

Igen ønsker han sig en oval kurv som ikke er for høj (jeg har allerede jem og fix kurve på nethinden igen) Men denne gang skal der bruges ledning til et eller andet.....

Så i aften (til mandagsflet) har jeg påbegyndt en åben fransk kurv i ministr. med blød lilla ledning til fitching. jeg kan lige så godt sige det - jeg aner ikke hvad jeg har gang i. Men OK jeg bryder mig aldrig om mine kurve før de er helt færdige, så lad os nu se......

Indtil videre har jeg fitchet bund, bundet stager på og lavet en bundkimning (fordi jeg tænker at ledning ikke kan stabilisere stagerne) nu ved jeg så ikke helt hvad det bliver til, men et eller andet Ane Lyngsgård agtigt med bugtende eller krydsende fitching - tror jeg.

Også lidt sjovt med en "bunden" opgave :-) selvom jeg tvivler på at den falder i "ham den konservatives" smag....


.....Så er kurven færdig og afleveret. Jeg nåede lige at tage et billede (på badeværelset - uden blitz, så bær over med kvaliteten) Kan som sædvanlig finde mindst 10 ting jeg ikke er tilfreds med, men nåede lige at se den her til morgen (fuld af slik) og så var den faktisk ret sød :-)
Nogen gange er det sq en plage at være perfektionist. Jeg skal helst have kurven på afstand i en måneds tid inden jeg kan se "the big picture"
Det kan være lidt svært at se størrelsen på billedet, men kurven er ca. 30cm lang ved kanten. Lidt stor for en slikkurv, men så nu OK, ud da den var fyldt.... :-)

Mht lilla ledning så er det nok stadig sådan at jeg ville foretrække pil til fitching, men det lilla virkede ret fint med de strålende slikfarver.

Man kan godt fitche med ledningen og faktisk også godt styre stager og form (til en vis grænse) men det er ikke egnet til at øge med, så man bør udmåle længden fra starten. Ville egentlig ønske at der var lidt mere spræl i kurven, at jeg havde brugt det "utraditionelle" materiale lidt mindre traditionelt,  men jeg er vist bare stadig MEGET traditionel ;-) that's just the way it is !

Nå men bortset fra det, er det min første åbne franske kurv siden kurset med Bent Vinkler i 2007.... altså borset fra at jeg jo fitchede en åben linnedkurv på Steen Madsen kurset i efteråret - ikke lige den teknik jeg anvender mest ;-)

Egentlig måske en sød kurv til blomsterdekoration til konfirmationen...........


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails