fredag den 13. april 2012

livstegn

Ja det pibler frem derude, og nu hermed også et lille livstegn fra mig.
Mit liv har handlet om alt muligt andet end pil det sidste års tid. Det er ikke glemt men sat lidt i bero. Heldigvis kommer der nogle små events undervejs som holder mig til ilden.

Om fjorten dage skal vi i sommerhus og flette en hel uge med underviser Rainer Groth - han er nærmest indendørs verdensmester i firkantede kurve, så der er helt sikkert meget at lære :)( måske endda lidt tysk ;)
Det er den årligt tilbagevendende flet-igennem-week end som igen er udvidet til en uge med underviser.

Jeg købte et af Rainers special designede fletteborde da vi var på højskole i Hadsten sidste sommer. her kommer lige lidt billeder, hvis nogle har lyst at kopiere.

I øvrigt er der en ledig plads i sommerhuset hvis nogle er impulsive nok til at springe til med så kort varsel, så sig endelig til :)


 Bordpladen er ca. 40x60cm og bordet er 50cm højt.
Der er to huller i bordpladen..... 
...som passer til boltene i klemmen....
.....som spændes fast under bordpladen med vingemøtrikker - ret smart ikke ?
Hylden til værktøj har både høj forkant og bagkant så værktøjet ikke falder ned, og den hælder lidt fremad. Normalt er det rart at klemmen er lidt stor og tung, så den ikke vælter, men da denne er spændt fast, er det ikke nødvendigt.

Vi skal flette i afbarket pil på lister, efter samme model som på Hadsten. Det bliver en noget anderledes kurv end jeg er vant til, men så har man prøvet det, og det kan jo altid overføres til pil med bark efterfølgende....
Jeg inviterede Rainer for to år siden efter at have set denne kurv på Moesgård


Og sådan så kurvene på Hadsten ud:

3 kommentarer:

 1. Smart bord... og rigtig flotte kurve. Jeg er spændt på om det bliver FOR firkantet.:-) Er netop kommet hjem fra et firkantet kursus med Steen Madsen, så mon ikke koden knækkes dette forår.
  kh. Hanne

  SvarSlet
 2. Skønt bord - meget muligt at det kopieres :-)
  Kurvene - især med bark - ser flotte ud. På et billede fra Hadsten ser det ud til, at der er brugt en form for metal ramme??

  SvarSlet
 3. Ja det er rigtigt at der er en ramme på kurven øverst til højre. På de små kurve blev der lavet støttelister til at styre vinkler og mål (kan ses på det lille billede til venstre), men Rainer havde også fået lavet en indstillelig metalramme som han selv bruger, og som Lene havde lånt til den store linnedkurv:)
  Jeg synes også at kurvene med bark er flottere, men det er nemmere at styre formen med den afbarkede, så det er efter devicen man skal krybe før man kan gå..... ;)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails