tirsdag den 8. maj 2012

Flet-igennem 2012

Her kommer de første billeder fra en helt fantastisk fletteuge med Rainer Groth.
Jeg nåede disse to næsten ens kurve. Kurvene er flettet i afbarket pil på rammer af lister.
Bundlisterne er specielt fremstillet til kurve, men kan ikke købes i Danmark, så jeg har købt lister til et par ekstra kurve + bund liste med not til yderligere 4-5 kurve. Så må vi se om jeg snart får flettet noget igen.
Det er nok en god ide snarest at få flettet endnu en lignende kurv, da der har været ret mange nye tekniker og processer involveret i disse kurve. Til gengæld bliver de jo så flotte at det næsten er FOR pænt. Det er dog ikke noget problem når man selv har flettet dem, er de bare så "lækker lækker lækker"

Her er også lidt billeder fra terrassen, hvor vi brugte så meget tid som muligt. pilen tørrer dog hurtigt ud, så det meste flettearbejde foregik indendøre. Men heldigvis er der en del save/snitte arbejde som kan foregå ude, og det same gælder sortering.
Jeg har mange flere billeder fra en utrolig hyggelig uge, så der kommer flere snart..... ;)

5 kommentarer:

 1. Hold da op hvor er de flotte, har selv, for år tilbage, flettet lidt så jeg ved hvilket arbejde der ligger bag.
  Kh Jo

  SvarSlet
 2. De er rigtigt flotte - perfekte! Jeg har aldrig flettet med afbarket pil; men mener, at det er meget anderledes at arbejde med end pil med bark. Kan disse firkantede kurve ikke flettes med pil med bark på, eller bliver resultatet ikke det samme - formmæssigt?

  SvarSlet
 3. Ja det er lidt anderledes, men man vænner sig nu hurtigt til det, og det er vildt lækkert at pilen ikke rutcher rundt, sådan som pil med bark gør. Kurven bliver enormt stabil og stærk, evt. skævheder kan så til gengæld heller ikke sådan rettes undervejs som med bark.
  Jo man kan sagtens flette den samme kurv med bark. Rainer mente dog at man så skal vælge en anden knude på hanken, da denne kræver meget tynde pil, og så tynd pil med bark er jo meget svagere.
  Jeg har købt afbarket pil til en enkelt kurv mere, og regner så med at lave kombination af pil med og uden bark.
  Jeg har nogle flere billeder af Rainers kurve, hvor man kan se nogle fine farvekombinationer :)Dem kan jeg lægge op !

  SvarSlet
 4. Interessant.
  Ja, jeg vil da gerne se billederne. Jeg kan se, at du har posteret flere billeder - jeg har dog ikke kigget paa dem endnu. Jeg maa indroemme, at jeg bedst kan lide pilenarbejde med pil med bark; men man skal da vaere aaben for at laere noget nyt. Hvordan holder den hvide farve paa den afbarkede pil?

  SvarSlet
 5. Lene - jeg kan også bedst lide pil med bark på, men kvaliteten af denne kurv er mærkbart højere. Tror nærmest man kunne sætte en elefant på den ;) og når hele ugens stemning er flettet med, er det bare sådan en lækker kurv, man kunne sove ved om natten ;)
  Når kurven er flettet er pilen grålig og nusset. Den flotte farve kommer efter en vask med citronsyre (2 spsk til 3 liter vand). Hvis farven bliver træls kan behandlingen gentages.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails