søndag den 24. oktober 2010

bananpalmebarks-flet

skønt ord ....... ;-)

Thy-Mors Husflid havde arrangeret workshop med to flettere fra Tanzania i hele sidste uge. Jeg kunne dog kun slippe afsted med en fridag, fredag. Så jeg fik ikke noget flettet færdig men fik afprøvet et par nye tekniker.


Jeg lærte f.eks. at flette de zik zak bånd som ses øverst, og som efterfølgende sys sammen til tasker eller punge. Det er også denne teknik der er brugt med bananpalmebark, på billedet nederst til højre. Denne taske var jeg henne og vende mange gange i løbet af dagen, og den endte da også med, at komme med mig hjem :-) sammen med en lille pung (ligesom dem der måske kan anes på billedet i midten)

Jeg lavede også lidt løbbinding efter samme opskrift, som det der ses nederst til venstre. Dette billede er dog af den som Afrikaneren arbejdede på (de sad nemlig ikke, og lavede ingenting :-)
Jeg har jo længe haft lyst til at prøve at løbbinde, og nu er jeg altså i gang. Det er faktisk ret hyggeligt, og lidt langsommeligt. Men samtidig er det jo slet ikke så planlægningskrævende som pileflet.
Løbet på billedet er splittede blade fra en palme (de kunne ikke forklare hvilken) de blev splittet med en nål efterhånden. De er bundet med bast.

Man kan vel også godt kalde den øverste teknik for en slags løbbinding. Da man jo først fletter et langt bånd, som derefter sys sammen i en spiral.......


6 kommentarer:

 1. Meget interessant! Jeg ville dog have troet, at det var "bananpalmebladeflet". Dejligt at lære noget nyt.
  Lene

  SvarSlet
 2. Spændende blog du har ... glæder mig til at følge dig.
  Kh Lone - ny her

  SvarSlet
 3. Hei☺
  Du har vunne trøstepremie i give awayen min☺

  Send meg adressa di so kjem det ein pakke i posten☺

  marny.alice@hotmail.com

  Klem M♥

  SvarSlet
 4. Hej Lone velkommen til :-)

  Nej hvor spændende med trøstepræmie, så ved jeg jo ikke engang hvad det er :-)

  SvarSlet
 5. Hei :-)
  Du verden så mye flott, fantastisk handtverk!
  Så koselig at du fant til min blogg og vil være med på loddtrekning.
  Ønsker deg en fin dag :-)
  Mvh Merete

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails