søndag den 13. februar 2011

Katalanks kurv med rullekant.


Så er den katalanske kurv færdig. Bund og stager er lavet i afbarket pil . Det er første gang jeg prøver at flette andet, end en lille bort i afbarket pil. Det er OK at arbejde med - måske lidt hårdede ved fingrene, men en god ting, at det bare skal i badekarret en halv time, så kan der flettes.....

Jeg skal også lige vænne mig til udtrykket. Jeg foretrækker normalt de røde og grønne pil med bark på, men jeg tror nu godt jeg kan vænne mig til den afbarkede pil. Specielt hvis kurven er lidt anderledes, så den ikke ligner noget fra Jem og Fix :-S

 
Jeg nåede jo desværre ikke at lave kanten imens vi fik undervisning, så jeg måtte klare mig selv...... Den er blevet nogenlunde OK (bedre end sidst) men svæver dog desværre lidt for meget nogle steder. Generelt blev jeg dog klogere på nogle ting, så næste gang bliver den helt perfekt :)
Jeg splittede grove dugpil i tre, som så skulle snittes helt flade (under marven) det var et kæmpe stykke arbejde, og så syntes jeg desværre at den splittede pil var rigtig træls at arbejde med. Kurven blev skæv til sidst, fordi jeg vist ikke lige havde fantasi til at banke den "levende" dugpil (skulle måske have gjort det da der var sat ekstra stager i - det strammede det hele meget op) Så min umiddelbare reaktion er vist, at jeg ikke kommer til at gentage kurven sådan lige med det samme - på den anden side.....
Hverken den splittede dugpil eller den afbarkede pil kræver mere end 30 minutters opblødning. Kurven må gerne tørre helt ud under vejs, så man kan holde pause - så måske jeg alligevel kan ende med at blive helt glad for den - jeg er i hvertfald stadig helt vild med rullekanten.
Og så købte jeg i øvrigt et stort bundt afbarket pil, så mon ikke der kommer en kurv efter nogenlunde samme opskrift snart :-)
Posted by Picasa

3 kommentarer:

 1. Saturday greetings! I came to your blog by way of several other weaving blogs. I am a half danish weaver from Iowa USA. My father who came here in 1927 told me about weaving from willows as a boy. We finally got together for weaving lessons when he was 80! Besides basket weaving, I love quilting and knitting and so many other arts. It is time to use up some of the reed in my basement. Your blog inspires me. Thanks. Mostly, I would love to attend a class in Denmark!!

  SvarSlet
 2. Hi Suzanne
  Great to have a weaving history. I have allways known that my great grandfather was a weaver, but i just discovered the other day that my aunt has a photo - history is important :-)
  You can often attend classes in Denmark that are in enlish. Let me know if you are ever "overhere" then maybe we can find something :-)

  SvarSlet
 3. Ja, som du siger, så kan den afbarkede pil - både den hvide og den (kogte) brune - godt se lidt "samlebåndsagtigt" ud, og jeg har heller ikke været vild med den, ligesom jeg ikke er vild med peddigrør.
  Din kurv blev meget flot og anderledes. Et stort og flot stykke arbejde.
  Lene

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails