søndag den 6. februar 2011

vindmøller, kniplinger og rullekanter

Vi har haft kursus med Jette Mellgren i flettekredsen i denne week end.
Dag eet afprøvede vi forskellige materialer og tekniker. Vi startede alle med at skære os mindst een gang ved at splitte elefantgræs-stængler op i 4. Dernæst var det brombær og hassel. Så lavede alle et bræt med kniplingsknuder i et valgtfrit materiale. Det kom der nogle meget forskellige "vægtæpper" ud af ;-)
Det tykke sorte materiale, som minder lidt om kæmpe vaniliestænger, er stængler af hestehov (skræpper)

I dag lavede alle (på nær Myrna) en katalansk kurv med rullekant. Jette følger en mere traditionel opkrift, hvor alle stumper bruges op efterhånden. Sideflettet er traditionelt lavet af et splittet materiale.
Jeg fik selv lørdag aften til at gå med at splitte dugpil op i tre, som derefter skulle snittes så tynde at al marven var væk. Alligevel var de lidt for tykke og måtte snittes tyndere og lægges i kogende vand, for at blive flettebare. En langsommelig proces, og jeg blev da heller ikke færdig med kurven (der kommer snart et billede af den færdige kurv) De fleste nåede ikke at blive helt færdige med rullekanten, så måske der er basis for en fletteaften i løbet af ugen, så vi kan hjælpe hinanden færdige......
Bortset fra det tror jeg det bliver rigtig flot med den afbarkede pil (det er min bund øverst til venstre) og det sorte dugpil.

 
Myrna flettede en flot redekurv i "birdweaving" Det er den Jette sidder med på det lille billede helt til venstre.
Vi lærte også en møllevingeteknik. Men der må jeg have været så optaget, at jeg helt glemte at tage billeder. Min lille bitte kurv mangler en kant, så skal der nok komme et billede af den også.
Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Lyder rigtigt interessant. Jeg glæder mig til at se din færdige kurv.
    Lene

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails