onsdag den 2. juni 2010

Kartoffelkurvene

Jeg nåede også at flette et par kartoffelkurve, eller skibs, som de hedder i Irland, på Joe Hogan kurset.
De blev oprindeligt brugt som dørslag til de kogte kartofler, som efterfølgende blev serveret i kurven.
Den originale kurv var ca. 45 cm og med bark

Kurven til venstre er en Joyce Country skib, som er en 4x4 krydsbund, hvor man lige laver et sæt "møllevinger" inden krydsflettet startes.

Kurven til højre hedder vist ikke noget specielt. Den laves også af 4x4 men her er det luft i mellem bundstagerne der giver "dørslaget".

Pga. mellemrummene, kan stagerne kun langsomt "brækkes" på plads, og man venter da også 8 omgange krydsflet inden man overhovedet rør dem. Istedet isættes 1 eller 2 bistager i hjørnene. Dette giver et ret stort antal stager (40 ved een ekstra hjørnestage) hvilket efter min mening er netop det der gør kurven smuk.
Der er traditionelt ikke hanke på kurven, men hvis man laver den lidt højere, kan det godt "bære" et par ørehanke.

Den mørkerøde pil i mine kurve, er halvfrisk dugpil, den er nu næsten blevet sort....

Kurvene var iøvrigt udlånt til min søns spejdertrup, der havde en bod på week endens middelaldermarked i Viborg. Alt skulle være middelalder-agtigt, så kurve var jo et must ;-)

Jeg havde kursus med Borgens venner i week enden, de lavede alle en skib. Enkelte med hanke. De blev også rigtigt flotte...
4 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. De er flotte Vivian :-)

  Jeg er også rigtig glad for min kartoffelkurv. Den står i stuen til offentligt nydelse, og ellers har jeg brugt den som bakke til eftermiddagskaffen :-)

  SvarSlet
 3. Hej Vivian
  Dejligt, at du nåede at flette et par kartoffelkurve også - de er så søde. Jeg så en af Joe Hogans kartoffelkurve hos en veninde på Mors. Hendes søn bor nu i Irland og hun købte den på et besøg der.
  Lene

  SvarSlet
 4. Hej Vivia
  Jeg kom lige forbi din flotte blog ... og synes det er nogle fantastiske ting du har lavet. Jeg har selv for nogle år siden været på et 3-dags kursus med Joe Hogan på Vissinggard. Det var fantastisk og han er en skøn mand, der også er dygtig til at lære fra sig. Jeg har lavede bl.a. kartoffelkurven og æselkurven.

  Mange hilsner

  Mette

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails