tirsdag den 23. november 2010

Juleflet blev til lygteflet

Som lovet, kommer her lidt billeder, fra juleflet kurset. Det vist sig hurtigt at en del havde lyst til at flette en kurv. Det var dog ikke muligt på et endags kursus, men da de første havde valgt at lave lygten.( Mit bedste bud på et projekt hvor man kommer omkring alle basisteknikerne til en kurv, men på den halve tid) ja så sprang resten (undtagen en) med på den. Så der blev lavet 8 lygter. Ja faktisk 9, men den sidste var i en helt anden teknik (æselkurv)


En enkelt kursist havde ret svært ved min forklaring på kimning - foran to og bagved een - som hun konsekvent lavede omvendt. På et tidspunkt besluttede vi så at gøre en dyd ud af det rustikke. Det kom der en vældig sjov kurv ud af (nederst til venstre) Faktisk fik hun lavet en mere end hæderlig kant på den, men da det bliv lidt for pænt valgte hun at filtre enderne med i stedet for at klippe dem af.

Igen kom der mange meget forskellige lygter ud af dagen. Men de er rigtigt flotte hver for sig, og faktisk også sammen ;-) Der var flere som virkede hooked på at lære at lave en hel kurv, så jeg håber at se nogle gengangere til foråret.

På det midterste billede kan man se en filterflettet rund ramme. Den er et forsøg på en kopi at et blomterstativ som en kursist medbragte. Det var dog noget som flere lige skulle prøve de sidste 10 minutter, så der kom ikke en færdig ud af det, og jeg fik heller ikke taget et billede af modellen, men jeg skal prøve at have en lavet her op til jul - måske til adventskransen i week enden.......... giiiiisp det er snart jul ;-)

Her har det sneet hele dagen i dag, og nu er det ikke længere tøsne - spændende at se hvordan verden ser ud i morgen tidlig.
Jonas lavede denne lille bitte snemand på fortrappen, af den smule sne vi fik allerede søndag. Den var dog lynhurtigt smeltet. Jeg "flettede" arme til ham da han efter flere forgæves forsøg, opgav at klistre fingre på med tape ;-)5 kommentarer:

 1. Øh, hvordan, Vivian? Sættes der et glas med et fyrfadslys i "kurven" - for at få en lygte ud af det?
  Lene

  SvarSlet
 2. Ja ;-) Et af de store gamle sylteglas. Her er min model: http://www.piletossen.dk/2009/10/pilelygte.html

  SvarSlet
 3. Dekorative lykter dette :) Jeg har lagt min pil på låven så får jeg se om jeg får tid til å flette over nyttår. (pil jeg har høstet på min lille pilåker) Spennende å se hva som blir laget på kursene. Ha det fint. Klem fra Merethe

  SvarSlet
 4. Så mye fint!
  Selger du/dere varer i Norge?

  SvarSlet
 5. Hej Metete. Jeg sælger ikke som sådan noget i Norge, men hvis der er noget du har lyst til kan det sikkert sendes med posten :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails