onsdag den 5. maj 2010

kvashegn

Blev lige inspireret til at skrive lidt om kvashegn. Her er et rigtig flot et af slagsen, fra Den Økologiske Have
Så vidt jeg kan se, er der også her brugt egesplitter til stolper.


.

Et kvashegn af pil, ser dog knapt så rustikt ud (i hvertfald når pilen er frisk) Det er lidt mere ordentligt, som det her fra http://www.redeuld.dk/


Faktisk har jeg overvejet at lave en lidt anden model, hvor stolperne består af levende pil. Så kunne jeg bare lave midlertidige stolper af kraftige pil, eller hasselkæppe, og så plante stiklinge i fuld længde, som kan overtage når de bliver til træer.
Stolperne skal selvfølgelig bindes sammen i toppen med tvistet pil i stedet for hegnstråd, som på billedet......

3 kommentarer:

 1. Tak for det, Vivian.
  Jeg havde lidt på fornemmelsen, at det var noget i den retning. Jeg har set nogle billeder af markhegn lavet sådan for mange år siden - man brugte grenene fra piletræerne, som man stynede.
  Lene

  SvarSlet
 2. Hvor er det et smukt hegn fra Den økologiske Have, rigtig flot. For mig er det sådan er vrisgærde skal se ud. Det andet er lidt for friseret til mig. På Friland lavede Jørgen Skoubo et med store levende pil som stolper. Her lagde han så afklip i , men igen lidt friseret. Du kunne jo også lave en helvedes masse snoede træer til stolper, og så have hjælpestolper i begyndelsen.

  SvarSlet
 3. Jeg er helt enig i at pilekvaset ser alt for friseret ud. Jeg håber lidt at det vil være pænere, hvis jeg blander det med andre grene fra matriklen :-)

  Ja snoede træer kunne være flot. Jeg tænker at jeg kan starte med tentorstålpæle, hvis jeg snører dem sammen med jævne mellemrum, så de ikke vælter.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails