tirsdag den 4. maj 2010

"sommerhøst"

Nu er det tid til at få "sommerhøstet" al den pil, som ikke havde flettekvalitet, og derfor blev nedprioriteret, op til konfirmationen. Heldigvis kan man godt hygge sig lidt med det en times tid om aftenen, nu hvor det bliver så sent mørkt. Selvom det nok er lidt en tilsnigelse at kalde det for sommerhøst. Vi har haft helt ned til 4 grader i dag og hagl (meget) men i læ og aftensol, var det bare skønt.

Jonas hjalp mig med de tykkeste pil, som er rarest at klippe med den store saks. Både rød Belgier og Amerikana blev slet ikke klippet sidste år, så det var 2. års.
Som man kan se på billedet til højre, er mange vidjer døde. Det virker som om planten ofrer nogle af vidjerne og laver nogle enkelte meget kraftige, men det bare min egen teori ;-)

I dag har jeg båret 5 "favnfulde" (temmeligt tunge) på st. Hansbålet, ærgrer mig MEGEt over at Søren ikke har lavet det lovede kvashegn af egesplitter, når der er SÅ meget pil, som nu bare skal brændes af. Det kunne selvfølgelig nåes endnu, men da jagtsæsonen (for hans vedkommende) starter i morgen (i Kassel) og jeg derefter skal en uge i sommerhus, med fletteveninder og  Joe Hogan, så bliver det nok bare (heller ikke) i år.....Nu hvor pilen er sprunget ud, bliver det tydeligt, hvis jeg har glemt nogle "pistninger" under høsten. Jeg tog  lige i et billede af ørkenpilen, den er bare smuk......

Til sidst lige lidt om at efterplante stiklinge.
Da jeg lavede min mark, var jeg jo glad nybegynder. Så jeg plantede efter de lidt forskellige anvisninger jeg kunne finde på nettet (besluttede mig for min egen version eller sammenkog om man vil)
Jeg startede med et ret beskedent antal af hver sort 100-400 stiklinge, men da jeg for de fleste sorter planlagde at ende med flere, satte jeg f.eks. de to rækker jeg havde stiklinge til, sprang fire rækker over, og satte den næste sort. Dette var IKKE en god plan. Det har nemlig vist sig at de nye stiklinge ikke kan klare sig i konkurrence med stiklinge fra året før....

 Billedet øverst til højre viser en longbud som er 3 år gammel :-(
Billedet til venstre, viser en velvoksen longbud nederst, en underkuet række med daphnoides, en lousy række med FF og endelig en OK dobbeltrække med Black Maul. Dette er faktisk det generelle billede. Nye planter skal ca. 1,5m væk fra de etablerede.
Eneste undtagelse har været Dugpilen, som har klaret sig fint lige ved siden af etablerede ørkenpil......
Billedet nederst til højre er bare til sammenligning en 4 år gammel bleu......
Posted by Picasa

2 kommentarer:

 1. Hej Vivian
  Først et stort tillykke med din søde piges konfirmation. Jeg kan godt huske, hvordan det er - som du siger masser af forberedelser, og så er det pludseligt overstået. Og hvor er dine "unger" dog dejlige. Jeg kunne godt bruge Jonas her, når der skal klippes pil.
  Et kvasthegn af egesplitter, hvad er det?
  Så til sidst, det der med at være en glad nybegynder, kan jeg godt tilslutte mig. Hele piledyrkningsprocessen er så lang, at man ikke rigtigt har tålmodighed til at vente. Når det så viser sig, at man for to - fire år siden planlagde noget, som ikke udarter sig, som man forventede - så føler man sig på een gang skuffet og irriteret at man har "spilt" al den tid, når man nu bare ville dyrke lidt pil. Ja, ja, positiv er man jo og starter glad igen - denne gang med lidt mere erfaring.

  SvarSlet
 2. Hej Vivian , jeg havde også efterladt plas i plastikken, og er kommet frem til at nye stiklinger skal sættes i frisk løs jord. iiike noget med at efterlade plast så der kan efterplantes.
  Pilehilsen
  Birgitte

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails