tirsdag den 10. august 2010

Dronningekurven

Så fik jeg langt om længe prøvet kræfter med "dronningekurven" igen.
Lavede jo en på kurset med Bent Vinkler i 2007, og har længe villet prøve igen, men der har bare hele tiden lige været andre projekter som kom først.
Nu skulle det så være. Der skulle laves afskedsgave til børbehaven. Nu regner jeg nemlig ikke med at vi får vores gang der mere...

Selve teknikken gik faktisk overraskende godt. Jeg har lavet to åbne franske kurve siden kurset. En lille slikkurv (her) og en linnedkurv på Steen Madsen kurset (her)
Men ingen der ligner denne overhovedet.

 

Når kurven alligevel ikke blev helt blev som planlagt, skyldtes det ikke så meget glemte teknikker men mere almindelig dumhed.....
Jeg fik staget op da jeg besøgte Bodil (fletteveninde) fredag aften, men da jeg kom ret sent hjem, efterlod jeg det hele i bilen. Det var nok også OK, hvis det ikke lige var fordi jeg glemte det dagen efter hvor det så stod og bagte i bilen hele dagen :-(
Da jeg så ville flette færdig søndag (kurven skulle bruges i går) var stager og flettepil knastørre og jeg mener knastørre. De knækkede ikke kun i spidserne men hele vejen ned til hvor kanten skulle lægges.
Så var gode råd dyre. Resultatet blev at den opstagede kurv stod under en plastpose med en åben kogekande og dampede i en times tid. Flettepilen fik også en halv time, men blev aldrig så god at den kunne fitches, så derfor valgte jeg at skifte til rød belgier som jeg havde i fryseren. Det passede meget godt sammen med de grønne stager som var ret røde efter en tur i dampen.
Derfor er kuven nu næsten mere rød end grøn, selvom planen var bleu, FF og dugpil. De oprindeligt planlagte farven kan stadig ses i bunden hvor jeg jo brugte FF.
Sådan kan det gå. Det koster ekstra hjernkapacitet og flettebøvl, når man glemmer at bruge hovedet (var der nogen der sagde blondine)
Kattekillinger er til ære for Bodil, jeg prøver nemlig at lokke een med hende hjem ;-)
Her også lige et billede af Dronningekurven fra Bent Vinkler kurset. Den mest markante forskel er nok tykkelsen på stagerne i kanten. Jeg valgte ikke helt kraftige nok pil. Det må jeg huske næste gang......


Posted by Picasa

2 kommentarer:

 1. Den er bare saa flot! Jonas (?) maa vaere meget, meget stolt over at kunne give saadan en afskedsgave.
  Lene

  SvarSlet
 2. Ja det var helt vildt sjovt. Vi kørte i børnehaven efter vi havde været i skolen i mandags.
  Så Jonas vandrede en tur rundt i børnehaven og på legepladsen med kurven (som iøvrigt var fyldt med quality street)
  Det løb som en steppebrand, at Jonas var på besøg og han havde slips på ! hi hi og så ellers rundt og give kys og kram til alle de voksne, Det var en god måde at sige farvel på :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails