onsdag den 11. august 2010

Loppefund

Jeg elsker at gå på loppemarked og i genbrugsbutikker. Dette har dog normalt intet med mit pileliv at gøre da jeg nærmest aldrig køber kurve. Jeg bliver blot inspireret og så fletter jeg jo selv.
I lørdags var dog undtagelsen.

Der var bagagerumssalg i Viborg. Hele dyreskuepladsen fyldt med gammel skrammel. Jeg kan lige så godt sige dem med det samme, man må undres over over mængden af gammelt l......... men det er vist aldrig lykkedes mig endnu at gå på genbrug eller loppemarked uden at finde et eller andet jeg bare må have med hjem.
Som regel er det tale om mindre glas eller keramik ting og helst hos sælgere som ikke selv mener at det er noget værd ;-)

Det er ikke sjældent at jeg får den skål eller vase jeg ikke lige kan leve uden for 5-10 kroner.......
Men i lørdagds fandt jeg så denne kurv. Typisk er kurvene hos kræmmerne, masseproducerede brødkurve fra polen eller kina som bare er blevet gamle. Men denne er anderledes.

Jeg tror måske det skyldes at jeg har et lidt specielt forhold til hamlbundne kurve, da min oldefar lavede løbbinding
I min barndom havde min moster en stor vasketøjskurv, som han havde lavet. Den stod i deres soveværelse. Ja det gør den muligvis endnu, men jeg har ikke været i deres soveværelse i 25 år ;-)
Jeg kan stadig fornemme hvor imponeret jeg var over at en jeg kendte (af omtale) havde lavet noget så fantastisk med sine hænder - sjovt for det minder mig om at jeg et eller andet sted altid har vidst at jeg skulle lære at lave kurve engang -
Men tilbage til det løbbundne. Det er en teknik jeg ikke lige er nået til endnu, men kan mærke at det er ved at være tid.

Synes også at denne kurv er specielt lækker, fordi den er bundet med pilesjener (gætter jeg på) fremfor snor, som jeg f.eks. så en gammel tandløs knark på Bratskov gøre det i sidste uge :-)
Desuden er den helt intakt - og ikke mindst - ejeren af kurven mente ikke den var meget værd ;-)

Så nu er den min !


Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Hej Vivian
    Må indrømme, at loppemarked og genbrug slet ikke er mig, og efter min smag er dine pilekurve mange, mange gange mere interessante end den løbbundne - også selv om den sandsynligvis er bundet med pilesjener.
    Er det ellers strå? Jeg har set nogle herovre - hvor de fleste fletter med alt andet end pil - som er lavet af irisblade, dunhammerblade o.lign.
    Lene

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails