fredag den 16. april 2010

Nye stiklinger

19 af 20 stiklinger skyder.
Lene sendte mig 20 stiklinger tidligere på måneden, af Rubykins koriyanagi og nogle brogede pil, og alle undtagen 1 skyder fint.
Jeg har plantet dem i et bed i haven (det er derfor der er flis omkring) fordi det er min erfaring at nye stiklinge har svært ved at klare sig i konkurrence med de gamle. Når jeg har lidt flere stiklinge om et år eller 2, vil jeg oprette et helt nyt bed. Til de nye sorter og til dugpil, som jeg bare må have noget mere af.
 
Nu er det slut med dunede gæslinge. Pilen blomstrer til glæde for sommerfugle, bier og andre insekter. Så er der mad til fuglene, og så er der masser af fugle til at æde de insekter vi ikke bryder os så meget om :-)
Det er altid spændende hvilke udfordringer pilen skal udsættes for den næste sommer. Men efter min fjerde pilehøst, er jeg nu nået til at jeg ikke kan bruge mine observationer i løbet af sommeren til ret meget. Selv om der var masser af de små blå pileglansbiller i min bleu sidste sommer (inden de døde under tørken) har jeg haft en super, super høst af netop bleu.
Så i år vil jeg prøve ikke at bekymre mig så meget om det, og blot lade naturen gå sin gang.
Kom også lige til at tage et enkelt billede af klematisen som skyder. Det er skønt med forår !

Jeg har ikke fået flettet så meget dette forår. Meget af tiden er gået med planlægning og indkøb til konfirmation. Men denne week end lyder at-flette-listen sådan:

-3 stk skeletter til blomsterdekorationer (billede senere)
-1 stk overflødighedshorn (som skal fyldes med kransekage og qualitystreet til kaffe)
-1 stk belgisk træ (til den flettede potte, som skal stå ved indgangen)
-Egentlig vil jeg også gerne have lavet et par krusedulle flettede kugler, men lad os nu se. De er jo ret tidskrævende (men flotte)

Nu er det godt nok meget snart vi har konfirmation (tænk at min datter er blevet SÅ  stor......)
Posted by Picasa

2 kommentarer:

 1. Ja, du vil til stadighed undres over hvor store dine unger bliver. Selv om alle aldre er dejlige skal man huske at nyde dem alle.
  Hvor er det dejligt, at stiklingerne kommer. Håber, at du bliver glad for dem.
  Som dig, er det også min erfaring, at stiklinger sat mellem etablerede pil ikke bliver så store - men da jeg er ret ny udi piledyrkning, troede jeg, at det bare var første år, og at de langsomt ville opnå samme størrelse. Det lyder det så ikke til! Øv.
  Jeg glæder mig til at se resultatet af week-endens fletteri.

  SvarSlet
 2. Nej de pil jeg har sat med normal rækkeafstand til stiklinge fra året får, er ikke blevet mere end 2-3 vidjer i 50cm højde selv nu hvor det er 3. år efter de blev sat....

  Jeg troede også at jeg kunne plante med huller og så fylde op efterhånden som jeg fk flere stiklinge. Men den går ikke. Så skal man nok i hvertfald fylde op fra nord, så de nye stiklinge får solsiden, og så lige give dem lidt ekstra plads.

  Jeg lavede hele rækker (nord-syd) og lavede plads til ekstra rækker. Jeg skulle have lavet halve rækker i nord-enden i stedet. (tror jeg)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails