torsdag den 25. marts 2010

baskets in europe


Jeg købte denne bog af Ane Lyngsgaard, da vi lavede Tatza for et par uger siden.
Bogen indeholder billeder og fortælinger om pileflet i europa. Mange af billederne er af traditionelle kurve, og der er mange dejlige historiske billeder og beretninger om pilens anvendelse. Der er også mange gamle billeder som viser kurvemageren i arbejde eller kurven i brug.
Jeg har ikke fundet noget specielt inspirerende i bogen, men kender mig selv godt nok til at vide at jeg bare lagrer billederne og pludselig en dag har jeg kogt noget af det sammen til en ide, som jeg ikke aner hvor kommer fra ;-)

Under alle omstændigheder synes jeg det er sjovt at kende historien bag nogle af de kurve og teknikker vi bruger. F.eks er der et billede af en okse, som har mundkurv på, fordi den skulle trække en vogn og ikke måtte lade sig distrahere, af lækkert grøn græs. Mundkurven er lavet i noget der ligner burkinaflet....

 

Der er ingen egentlige flettevejledninger i bogen, men den er sjov at læse. Specielt hvis man godt vil kende mere til baggrunden (og det vil jeg)
Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails