onsdag den 31. marts 2010

rammeværkskurve

Jeg har mange billeder af mine kurve, jeg kunne tænke mig at præsentere. Mange af dem er allerede repræsenteret på min hjemmeside men her er det som regel med meget lidt tekst.
For at skabe lidt sammenhæng i det, vil jeg præsentere kurvene løbende, enten med fokus på deres anvendelse eller på den anvendte teknik
Nedenstående billede er den eneste rammeværkskurv jeg nogensinde har lavet. Det er en meget langsommelig proces (synes jeg ;-), som jeg har svært ved at have tålmodighed nok til..... Det er dog også sådan, at man kan arbejde på den i flere uger, fordi der ikke er stager som skal kunne lægge kant til sidst, så jeg er helt sikker på at hvis jeg gav den en chance ville jeg blive glad for den :-)
Det som nok afskrækker mig lidt, er det store arbejde som skal lægges i at skabe rammen, inden man kan komme igang med at flette. Der skal nærmest skabes et sæt ribben, som beskriver formen helt perfekt allerede fra begyndelsen.

Jeg har lavet den på kursus hos Anne Mette Hjørnholm, som har lavet utroligt mange og meget flotte rammeværkskurve. Her er et lille udvalg af billeder, som jeg tog af hendes kurve på Pilefestivalen i 2007

 
Er fuld af beundring for det enorme engangement og tid der er investeret i de store kurve.

 
Denne elefant er også set på pilefestivalen, men jeg ved ikke præcis hvem der har lavet den. Den er så nuttet :-)7 kommentarer:

 1. Nej, hvor er du flittig med posteringer, og jeg nyder i fulde drag at læse dem - der er altid noget nyt at lære for mig om pil.
  I juni måned skal jeg på et 4 dages kursus, hvor der laves "rib construction" kurve. Southwestern Ontario Basketry Guild står for arrangementet, som du kan læse om på deres blog: http://southwesternontariobasketryguild.blogspot.com/2009/12/2010-guild-workshop-program.html
  Min ven Frances laver alle ringene på forhånd, 48 i alt!
  Nej, hvor jeg glæder mig - dette er det første kursus her siden jeg startede med min pil for 3 år siden.
  Lene

  SvarSlet
 2. Ja - meget flittig, men jeg har jo også påskeferie :-)
  Det er da lidt en skam at I ikke selv skal lave ringene. Det er en udfordring ;-)
  Har du så kun været på kursus hos Anne Folehave ?
  Kan godt husle min første tid med bøgerne, inden jeg kunne komme i gang. Var ved at blive sindsyg ;-)

  SvarSlet
 3. Frances laver ringene, jeg tror fordi hun (og underviseren) vil være sikre på, at alle får dem lavet og når at førdiggøre kurvene. Medlemmerne i guildet laver mest kurve i peddigrør og lign - så det er nyt for de fleste. Jeg vil få Frances til at lære mig, hvordan man gør - jeg skal bo hos hende de dage.
  Ja, det eneste kursus jeg har taget var det hos Anne for 2 år siden. Desuden har jeg besøgt Frances, hvor jeg flettede en kurv magen til; men flettet med "vild" pil. Da jeg har brugt al min pil sidste år til at lave stiklinger, havde jeg bare en smule, som var for småt, sidegrene m.v. Det har jeg så lavet et par fuglefodringshuse af, som jeg har opskriften på fra Annes bog Pileflet til Folk og Fæ. Det er jo aldrig så nemt, som det ser ud til; men jeg er sikker på, at med mere øvelse, bliver det bedre. Jeg er rigtig glad for, at du dengang anbefalede Anne - det er altså nødvendigt med en levende person, når man er helt ny, og desuden er det, når jeg læser instruktionerne i hendes bog, helt som at høre hende.
  Lene

  SvarSlet
 4. Det blev som en hel roman - det må du undskylde.
  Lene

  SvarSlet
 5. Skidt pyt. Det er hyggeligt :-)

  SvarSlet
 6. Hej,

  Jeg er en tur rundt i 'blogland' for at 'hilse' på alle jer, der har linket til mig. Det er en spændende rejse, og det er en hyggelig blog, du har. Det er nogle meget, meget smukke kurve.

  Rigtig god påske fra Claus

  SvarSlet
 7. Hvor ER jeg imponeret af især hængevuggen!!! Har flettet nu og da, da jeg var øbo - vi lavede fælles kurser, men nu er jeg kommet lidt fra det igen...har dog tænkt på at genoptage, især når man ser dine billeder...mange hilsner Lavendel

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails