lørdag den 27. marts 2010

Forår i luften

Dejlig "overraskelse" i posten i dag !
Lene har sendt mig nogle bittesmå stiklinger af sorterne:
Salix koriyanagi 'Rubykins' som er hendes ynglingspil
og Salix integra 'Hakuro Nishiki' som er en broget pil (bladene er brogede) som har lyserøde skud, der ligner blomster
Stiklingerne er helt korte, da de er sendt med luftpost :-)
De er allerede ved at springe ud, så de skal lige i vand et par timer, og så i jorden med det samme. Spændende :-)


Jeg har fået sorteret ca. 25% af den høstede pil i dag. Og indtil videre er der 90-95% 1. sortering, så er det virkelig en fornøjelse at sortere.
På billedet ligger det frasorterede fra alba, dugpil og bleu i traileren, og ca. 30% af mit bleu ligger sorteret bagved.
Bleuen er kæmpestor i år, så hvis ikke Long buden dur til æselkurve, kan bleuen helt sikkert bruges, men ellers skal jeg jo også have lavet tre nye belgiske træer i min indkørsel. Dem jeg lavede sidste år, af Hyllinge, skød aldrig. Lidt usædvanligt for pil at de slet ikke ville skyde ikke engang nedest på pilen......Men det er så heldigt nok, Nu kan jeg bare hive dem op, og prøve igen.


Jeppe har hygget sig med at "brænde af" i tønden. Det er åbentbart toppen af lykke, når man er 10 (snart 11) at sidde ved tønden og lytte til fuglesang og kobrøl :-) skøn knægt!

Når jeg nu var på rundtur med kamera, tog jeg også lige et billede af årets kalv nummer 3. Den var kun en halv dag gammel


Posted by Picasa

3 kommentarer:

 1. Flot pil - og jeg kan rigtigt gode lide "sorteringskassen" (på topppen af camping-traileren). Det bliver let så rodet, når bundterne ligger på jorden. Hvor er du heldig, at have en hjælper, som oven i købet er glad for opgaven, sådan en kunne jeg også godt bruge. Dejlig dreng - og kalven ser noget så nuttet ud, ikke mindst med den hvide "maske".
  Held og lykke med stiklingerne.
  Lene

  SvarSlet
 2. The harvest looks wonderful. The colors of the willow seem really vibrant. It is still too cold here to think about putting cuttings in the ground but I'm looking forward to gardening season and will plant some willow this year.

  SvarSlet
 3. The weather here is quite warm, but it has been very windý tosay, so i stayed inside :-)
  I now have 8 days of holiday, so hopefully I can get some work done in the garden, at least when I have finished sorting the willow.
  The new cuttings from Lene are in the grund, I am a bit stressed out. What if they will not grow.... ;-)
  Great name btw - branch manager ;-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails