mandag den 29. marts 2010

hængevuggen til Mathilde

Her er lidt om hængevuggen, som jeg lavede til min lille nye niece (efternøler). Vi var i sommerhus og flette i 4 dage (5 flettetøser). Det er, efterhånden en tilbagevendende begivenhed. Det er super hyggeligt, og vi får flettet, snakket og drukket øl ;-)
Ringen i bunden er lavet så den er præcis samme størrelse som sundhedsmadrassen fra vores gamle barnevogn. kurven bliver et par centimeter større på begge leder.

Der er staget op på en katalansk bund, med meget kraftige stager (bleu i længden 2m+)

Det var meget spændende, da stagerne skulle rejses. Jeg startede med kogende vand. Det var ikke nok - Så fik alle stagerne et prik med sylen, og da det heller ikke var nok, maste jeg dem med fladtangen. Alligevel knækkede ca. 25%, dog uden at gå over

Godt med strandsten i bunden (vi var jo jeg ved Vesterhavet) Og så skulle der flettes masser af sideflet. Igen med ret kraftige pil. Det skulle jo passe sammen, og jeg ville ikke risikere at den lille engel (og måske lille terrorist) skulle falde ud, eller igennem....

Kanten, var næsten lige så stor en udfordring, som at rejse stagerne. Enten var pilen ikke for godt opblødt, eller også var det den salte vestenvind, der tørrede den hurtigere end jeg havde fantasi, til at forestille mig.


Så var kurven færdig, men der mangler noget.....

Nyt betræk til madrassen, og montering, så fingrene ikke kommer i klemme.

Har desværre ingen billeder af hængekurven i brug, men jeg ved at hun stadig bruger den (bliver 1 år lige om lidt) men nu er det mest til gyngeture. Vi skal til fødselsdag på næste lørdag, måske jeg kan være heldig at få et billede, inden hun helt vokser fra den......Kurven hænger i reb, som går hele vejen nedenunder, så den holder fint, til selv en etårig.

1 kommentar:

  1. Heldige Mathilde! Jer er sikker på, at både vuggen og Mathilde er blevet beundret meget.
    Lene

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails