lørdag den 4. september 2010

Den sorte kurv

Her er den helt sorte kurv jeg havde lagt i blød til i sidste uge. Som så ofte før gik også denne kurv til en gave......
Kurven er lavet på en katalansk bund, som man måske kan ane på billedet, hvor ikke mindre end tre kattekillinger overtog min plads, med det samme jeg rejste mig ;-)

Det er første gang jeg bruger dugpilen til andet end en enkelt pyntekimning, så dette var helt klart en afprøvning.
Egentlig gik det jo meget godt, selvom jeg jo som sædvanlig kan finde masser af detaljer jeg ikke er helt tilfreds med......
Bund, stager, kimninger og hank er lavet af dugpil og de åbne felter er lavet med ørkenpil. Dugpilen er ekstrmet blød at arbejde med og nærmest fedtet pga. vokslaget. Det gik OK med at folde de sædvanlige 8 pil helt rundt om ringen i bunden, og også med at lægge stagerne ned til kanten, så jeg er bestemt ikke afskrækket.
Kanten er en 3-bag-1 med en "hvaddennuhedder" variation, hvor man tager begge pil med når der bliver 2 i parret. Det har nok været en god hjælp med to til at støtte hinanden i de bløde buer. Til gengæld erder meget mere, der skal "sys" ind i kanten til sidst, men det holdt barken også til, måske godt hjulpet at mit merlespir (mere om den senere)
Ørkenpilen har jeg tidligere prøvet at flette halvfrisk i en rammeværkskurv. Det var den alt for sprød til, men opblødt kan den fint lave 8-tals flet....

Der er så lige den detalje at jeg næsten altid opbløder i varmt vand (ca. 42 grader) fordi jeg er for dårlig til at planlægge flere uger frem, så måske det har været en fordel

mht. farven, er den jo helt klart sort - som helhed - men tættere på er der masser af røde og gule nuancer i den. Det er dog tydeligt i bundtet, hvilke vidjer, der bliver sorte og hvilke der ikke helt gør, så hvis man vil have en helt sort kurv, må man vist bare sortere sig til det.

Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Vivian, hvor er den usædvanlig smuk!
    Du har før skrevet, at dugpilen er bedst at flette med halvfrisk; men det lyder til, at du denne gang brugte tørret, opblødt? Du skriver at den er blød - men dog stærk nok til stager? Nå, jeg har ikke ret meget af den endnu, så om et år eller to, bliver jeg nok nødt til, at spørge dig til råds.
    Lene

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails