torsdag den 30. september 2010

kribler i fingrene

jeg har ikke fået flettet noget som helst, nu den seneste måned, og jeg har ingen pil der er blødt op.

Lige efter pilefestivalen fik jeg flettet en del kurve og nogle lygter, men så har der altså også bare været stille nu i flere uger.

Vi har ikke fået startet ugeflet i flettekredsen endnu. Det plejer ellers at være først i september, men det har været svært at finde en dag som er egnet, så nu er vi endt med hver anden fredag og så starter vi 8/10, så får jeg da i hvertfald flettet der.....

Jeg har så også lige et kursus på aof i næste week end, og week enden efter skal jeg til æbledagSpøttrup borg med en bod. Så lidt flet bliver der da proppet ind de næste uger.

Her er lidt flere billeder af skader i pilen:

Selvom marken som helhed har det rigtigt fint, er der, som man kan se, skader rundt omkring. Øverst er det galdehveps, men derudover er topskudet også "gnasket" jeg ved dog ikke hvem der har gjort det....
Nederst til venstre er et billede fra det belgiske hegn. Her er pilen fuld af nogle små flyvemyre lignende dyr, som gnasker lidt i bladene, jeg gætter på at det ikke betyder noget særligt.
Og endelig erdet pileglansbiller der ser ud til at suge al kraften af bladet. Det kan være ret ødelæggende med ikke så længe de kun er to..... ;-)

3 kommentarer:

 1. Det ser da ud til megen flet i de kommende par uger. Leverer du flettemateriale til AOF kurset? I så fald skal der vel opblødes en masse pil - hvilket kar eller lign. bruger du? Jeg har kun to pvc rør, og lige nu opbløder jeg pil til 2 fuglefoderhuse; men det har været svært at stoppe det hele i rørene.
  Lene

  SvarSlet
 2. Jeg har to muligheder. Den ene er en gammel vask fra et omklædningsrum. Den er ikke så dyb, men ca. 3 meter lang. I den ene ende har jeg et varmelegeme. Jeg har en tung lægte (8x15 cm tror jeg) som ligger i fuld længde og så lægger jeg en vandfast plade med rock wool ovenpå.
  Jeg har også en plastick tank som står på en europapalle (sådan en med gitterramme omkring) den har tidligere været brugt til at vande køer med, så der er skået et hak ned i den.
  Når jeg lige får ryddet op er det nok plastiktanke jeg vil sætte varmelegemet i, der kan være rigtigt meget pil i den
  Jeg kan tage billeder og beskrive i et indlæg senere om iblødlægning.

  SvarSlet
 3. nå ja - jeg leverer pil til AOF kurset :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails