onsdag den 29. september 2010

pilerust

Så er jeg tilbage ved overfladen. Har lige haft et par hektiske uger både hjemme og på arbejde . Men nu tror jeg forholdende er normaliserede (kun almindelig vanvittigt travlt ;-)

Gik lige en tur i marken med kameraet i sidste uge. Marken ser stadig rigtig fin ud, men min Carl Jensen, er pludselig kommet til at se meget splejset ud.

Efter lidt søgen på google, har jeg fundet frem til at det er pilerust, men da det mest har været botanisk interesserede der har skrevet om det, ved jeg ikke om det får indflydelse på flettekvaliteten, da de kun udtaler sig om at planten ikke tager skade.

Det er ikke nogen større katastrofe. Da jeg endnu aldrig har fået noget brugbart fra min Carl Jensen er tabet ikke så stort, men så kan jeg jo passende observere om det giver koste i toppen, da det jo næsten er den eneste skade det kan gøre så sent på sæsonen. Med mindre hele pilen da ligefrem bliver "syg"


Eneste behandling, som var beskrevet, var at fjerne de faldne blade, men der stod også at det var en ringe trøst, da det kunne spredes meget langt med vinden. Jeg håber ikke at det er en begyndende trend, som vil ramme hele marken efterhånden - men vi må jo vente og se.
Synes under alle omstændigheder at marken ret hurtigt kommer til at se "befængt" ud på denne årstid, hvor amerikanaen får helt sorte skjolder på bladene.
Det har så i hvertfald, ikke tidligere, haft indflydelse på kvaliteten, så jeg krydser fingre.

Lidt underligt at man bliver så ambivalent omkring nattefrost. Det er træls at det nu for alvor er blevet efterår, men glæder mig også lidt til bladene falder af pilen, så jeg kan se hvordan årets høst er faldet ud :-)


1 kommentar:

  1. Forhåbentligt vil det ikke have nogen effekt på flettekvaliteten. Hvis du søger på Google UK på den latinske betegnelse, får du mange hits - måske der kan findes oplysning derom?
    Det er rigtigt træls, når noget, som kommer igen næste år, ødelægger pilen.
    Lene

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails